Themaweekenden

Wij organiseren in 2017 een aantal themaweken en themaweekeinden. Gedurende zo’n periode staat één plantensoort in de schijnwerpers. Wij zorgen dan voor een ruim aanbod met nieuwe of zeldzame soorten. De planten kunt u ook in onze eigen tuin zien bloeien. Uiteraard kunt u ook in het overige sortiment snuffelen naar interessante combinaties voor uw tuin.

9 en 10 september 2017: De Groene Route: Siergrassen en Asterdagen

za 30 september 2017: Biologische bloembollen, nu planten! (in Groei&Bloei staat per abuis za. 29 sept, maar het is za 30 sept!)

Wanneer in de herfst de vaste planten-borders in je tuin langzaam minder mooi worden, is het heerlijk om je alweer te verheugen op een kleurig voorjaar. Dus hoogste tijd om bloembollen plannen te maken!

In samenwerking met Tuinontwerp Versicolor uit Hollands Kroon organiseren we op zaterdag 30 september van 10-16 uur een bloembollenevenement voor de hele regio om hebberig van te worden… Op de kwekerij zijn die dag volop biologisch gekweekte voorjaarsbollen te koop – gekweekt met aandacht voor de natuur en zonder gif!

Tuinontwerpster Marianne van Versicolor is de hele dag aanwezig om je te helpen. Je kunt een afspraak maken om voor slechts €10,00 een bloembollen-beplantingsplan te laten maken voor een hoekje van uw tuin of een kleine border. Maak nu een afspraak via: versicolortuin@gmail.com voor een tijdstip op 30 september.

Afgelopen themadagen in 2017

za. 29 april 2017: Spelen met kleur in je tuin!

Een tuin komt tot leven, als je combinaties maakt van aanvullende of contrasterende kleuren. Rustgevend in wit en roze, knallend in geel en rood of juist romantisch in paars en blauw. En natuurlijk kies je dan voor je favoriete tinten.

Tuinontwerpster Marianne Greiner van Versicolor Tuinontwerp is tussen 10.00-16.00 uur aanwezig om voor een slechts €15,00 een beplantingsplan voor jouw border te maken (een border is een strook of stukje tuin). Maak nu een afspraak via: versicolortuin@gmail.com voor een tijdstip op 29 april.

27 en 28 mei 2017: De Groene Route: Astrantia & Geumdagen

za 10 juni 2017: Geur in je tuin, een ontdekkingstocht!

Is de uitdrukking ‘in geuren en kleuren’ ook al op joúw tuin van toepassing? Naast vrolijk bloemgewemel kunnen heerlijke geuren op terras en in de border veel toevoegen aan uw tuinplezier. En er zijn vast veel meer geurige planten dan je nu beseft! Klimplanten en kruiden, maar ook rozen en vaste planten kunnen zalig ruiken. Op zaterdag 10 juni kun je hiermee kennis maken… snuffelen aan bloemen, strijken langs blaadjes, genieten! Tuinontwerpster Marianne Greiner van Versicolor Tuinontwerp is tussen 10.00-16.00 uur aanwezig om voor een slechts €15,00 een geurig beplantingsplan voor je terrasbakken of kleine border te maken. Maak nu een afspraak via: versicolortuin@gmail.com voor een tijdstip op 10 juni.

 24 en 25 juni 2017: De Groene Route: Salvia & Geraniumdagen

 15 en 16 juli 2017: De Groene Route: Phloxendagen

Op 15 en 16 juli 2017 telkens van 10.00 tot 17.00 uur organiseren wij weer onze jaarlijkse Phloxendagen. De Phlox of ook wel vlambloem genoemd, mag in geen enkele tuin ontbreken.

12 en 13 augustus 2017: De Groene Route: Eetbare en geneeskrachtige planten


Phlox-pan. Sweet Summer Fantasy

Phlox-pan.-Sweet-Summer-R-Fantasy-300